top of page

Salomé Bonnema wint de Oskar Back Prijs 2024!

Wij zijn ontzettend trots op onze eerste violiste Salomé, die de Oskar Back Prijs 2024 heeft gewonnen. De finale vond plaats op zaterdag 27 januari, als onderdeel van het Nederlands Vioolconcours 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de finale (foto: Foppe Schut) soleerde zij met het fantastische Residentie Orkest in het prachtige vioolconcert van Felix Mendelssohn. De jury prees in het juryrapport haar volwassen uitvoering van dit werk: "Evenwichtig, krachtig, het stond als een huis." "De intensiteit in haar spel kan niemand onberoerd laten", zei juryvoorzitter Roland Kieft. "Ze neemt het publiek mee op avontuur, van de eerste tot de laatste noot."

In aanloop naar finale heeft Salomé voor het radioprogramma Podium een audiodagboek bijgehouden waarin zij vertelt over haar voorbereiding, beluister haar dagboek op de site van NPO Klassiek.

Tijdens de halve finale van het concours mochten wij als kwartet ook het langzame deel uit het eerste strijkkwartet van Willem Pijper uitvoeren, beluister in de video hieronder ons volledige optreden:

53495600946_2a1d10236c_o.jpg
bottom of page