top of page

Salomé Bonnema

Viool

Salomé Bonnema (2001) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen en had les van Koosje van Haeringen vanaf haar zevende jaar. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en volgt nu de bacheloropleiding aan ditzelfde conservatorium. Sinds 2016 heeft zij les bij Vera Beths.

 

Salomé heeft afgelopen jaren veel opgetreden als solist en als lid van diverse ensembles. Enkele hoogtepunten waren optredens als solist voor het Menuhin School Orchestra, voor het UNICEF Gala in Keulen (Duitsland), voor Prinses Beatrix tijdens het “School for Young Talent Meets Europe” festival en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In 2019 heeft Salomé samen met Reinier Wink verschillende keren mogen soleren in het dubbelconcert van Brahms met het Atheneum Kamerorkest. Naast concerten in Nederland hebben zij dit dubbelconcert ook mogen opvoeren tijdens de tournee van dit orkest in Zwitserland.

Salomé heeft prijswinnend deelgenomen aan concoursen in Nederland, zoals aan het Nederlands Vioolconcours, cat. Iordens en cat. Davina van Wely en het Prinses Christina Concours. Verder is ze prijswinnaar en finalist geweest van de International Violin Competition in Kloster Schöntal (Duitsland).

Lessen en masterclasses volgde zij o.a. bij Frank Peter Zimmermann, Petru Munteanu, Anner Bijlsma, Philippe Graffin, Baiba Skride, Christian Altenburger, Simone Lamsma en Rosanne Philippens.

Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Ook is ze dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok uit ‘de collectie Tettelaar’ die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

850_4151_kopiëren[1].jpg
bottom of page